ONZE TRADITIE VAN INNOVATIE
Een dag zonder ideeën voor intelligente kunststof oplossingen? Die kennen we niet bij Froli!
De energetische uitvinder vader Heinrich Fromme is de oprichter van ons bedrijf, die begon in 1962 met twee werknemers, zijn inspiratie is nu nog steeds levendig al begon hij 50 jaar geleden. Dankzij hem kijken we terug op een lange traditie van vele winnende innovaties. Wat motiveert ons over en weer? De wens om te genieten van onze klanten met superieure ontwikkelingen op het gebied van kunststoffen.
 
Binnen de enorme markt voor Softwareoplossingen en -producten in plastic richten we onze expertise op drie gebieden: 
  • Bed systemen voor thuis en op reis, voor de particulieren markt en voor de medische markt.
  • Kunststof onderdelen voor ergonomie en comfort in kantoormeubilair, meubels op maat, industriële toepassingen en revalidatie.
  • Bouw van speciale voertuigen, met inbegrip van producten voor recreatieve markten met en medische voertuigen.
Onze voornaamste focus is het ontwikkelen van ergonomische producten.
Dit uit het oogpunt van gezondheidsoverwegingen, producten die het welzijn bevorderen en het leven leuker maken. Met dat in gedachten ontwerpen wij onze kwaliteitsproducten voor duurzaamheid en met een lange levensduur.

Froli is zeer vertrouwd met de verschillende grondstoffen en hulpstoffen die gebruikt worden bij de verwerking van kunststof. Wij beschikken over uitstekende expertise in spuitgieten en vacuüm vormen mede de productie van Polyurethaan integraalschuim. Naast onze eigen in huis ontwikkelingen produceren wij daarom exclusieve klantenprojecten.
Als een familiebedrijf in de tweede generatie hebben we een kenmerkend waarde-georiënteerde bedrijfscultuur: tevredenheid van de klant en het welzijn van de werknemers zijn hoogste prioriteit bij Froli. Topkwaliteit, innovatie en ecologisch bewustzijn zijn onze grootste drijfveren. Froli opereert internationaal, ontwikkelt en produceert in Duitsland.
Onze innovatieve producten van hoge kwaliteit hebben vele prijzen gewonnen en zijn beschermd door internationale patenten en merkrechten. Dit is een gewaardeerd voordeel voor onze klanten.
 
DUURZAAMHEID. INNOVATIEf. KWALITEIT EN MILIEUBEWUST.
De kern van onze bedrijfsfilosofie bestaat uit vijf pijlers. Deze bieden essentiële oriëntatie voor onze overtuigingen en acties.
Tevredenheid van de klant
Wij bieden aan onze klanten aantoonbare voordelen. We identificeren de verschillende behoeften en komen met oplossingen in kunststof, dit met behulp van creativiteit, kennis en de diepgaande ervaring van alle leden van het team. Wij ontwikkelen tot de tevredenheid van onze klanten.
Topkwaliteit
We stellen de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit van onze producten, diensten en processen. Daarom controleren wij deze voortdurend en zullen we deze steeds verder ontwikkelen. Alle processen op Froli zijn gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001.
Werknemer wordt genoemd
Froli werkt zeer nauw samen met zijn werknemers en is een zeer betrouwbare en verantwoordelijke werkgever. We trainen onze medewerkers via gerichte en erkende opleidingen. Tevens bieden wij gekwalificeerde opleidingsmogelijkheden voor jonge mensen.
Duurzaamheid
Voor ons is duurzaamheid een levende werkelijkheid. Wij beschouwen het als verantwoord gedrag met betrekking tot de samenleving en het milieu. Als we beginnen met de ontwikkeling van nieuwe producten zijn we in alle productie processen bewust van milieu-, gezondheid-, en resource behoud. Voor het genereren van de benodigde energie gebruiken we meestal “groene” energie. Bovendien, participeren wij in het "milieu-initiatief van de Oost-Westfaalse economie".
Innovatie
Wij hechten groot belang aan de ontwikkeling en tenuitvoerlegging van innovatieve oplossingen. Het nastreven van betere en verbeterde producten voor onze klanten is onze drijvende kracht. Wij hebben een aanzienlijke voorsprong op innovatie van onze kunststof producten. Dit wordt vertegenwoordigd door de talrijke internationale patenten, eigendomsrechten, klanten awards en test- en kwaliteit certificaten zoals  IQNet DIN EN 9001, Fraunhofer WKI, SGS Institut Fresenius, LGA TÜV Rheinland (GS), Hohenstein Research Institute (Öko-Tex) en de interest group of terug school leerkrachten (IGR).

DRIE DIVISIES - ONEINDIGE OPLOSSINGEN
Kunststof zijn eindeloos veelzijdig en aanpasbaar en daarom vertegenwoordigd in bijna alle hedendaagse producten. Voor een deskundige kunststoffen zoals Froli is het vooral belangrijk om zich te concentreren op gespecialiseerde toepassingen en voor het bundelen van onze expertise. Vanwege Froli van vroege focus op de ontwikkeling en productie van componenten en samenstellingen volgens menselijke factoren en ergonomie theorie zijn de gebieden met onze grootste expertise. Wij hebben daarom gespecialiseerd in drie zakelijke gebieden:
Bed systeem
Basis bedsystemen voor alle gebieden van het leven die zich individueel aan de gebruiker aanpassen. In het bijzonder het element ontwikkeld door Froli volgens het principe van " articulated air-flow surface ".
Kunststof
Kunststof onderdelen voor ergonomie en comfort - op het gebied van kantoormeubilair, meubels op maat, industrie, rehabilitatie en specialiteit voertuig fabricage met eigen assortiment. Om deze en vele andere industrieën ontwikkelen wij daarom en produceren van klant exclusieve onderdelen en verzamelingen.
Vrije tijd
Intelligente plastic producten voor mobiele recreatie zoals bed systeem voor recreatieve voertuigen, reizen aanhangwagens en boten.
 
Verkrijgen van FROLI PREMIUM PRODUCTEN
Froli producten bereiken onze klanten in vele manieren.

Als geïnteresseerd eindgebruiker kunt u onze producten bestellen bij een bevoegde detailhandelaar die gespecialiseerd is in onze producten.
Buiten Duitsland werken wij wereldwijd met vele partners en importeurs.

Passie voor uitstekend oplossingen in kunststof
Froli is al meer dan 50 jaar een leider in de ontwikkeling en vervaardiging van sterk innoverende kwaliteit kunststof producten. Veel van onze uitvindingen hebben geleid tot het ontstaan van geheel nieuwe producten die we op de markt hebben gebracht. Met onze bijzondere specialiteiten, concentreren we ons op de volgende gebieden: bed systemen, ergonomie en gezondheid en vrije tijd. Vanuit ons hoofdkantoor in Schloß Holte-Stukenbrock in de buurt van de stad Bielefeld in het centrum van Duitsland vervaardigen wij onze producten. Ondanks de dynamische veranderingen sinds de oprichting van Froli is er een constante kracht: onze passie voor uitstekende oplossingen in kunststof.
 
DE ESSENTIE VAN EEN SUCCESVERHAAL
„Gyro Gearloose of the plastics industry”- dat is hoe ze vaak Heinrich Fromme noemen. De inventieve geest van de oprichter van het bedrijf die heeft geleid tot talrijke innovaties tijdens de geschiedenis van het bedrijf Froli. Het is wat een typische "garage business", terug in 1962. Heinrich Fromme had zijn winkel opgericht in zijn pas verbouwde eengezinswoning en zo aangepast dat hij zijn uitvindingen van T- en Z - onderdelen voor kunststof ramen waar hij het octrooi voor had kon produceren. Dit en zijn voortdurende nieuwe ideeën en uitvindingen staan voor het succesverhaal van Froli.

Snel verplaatst Froli van de "garage" naar grotere gebouwen op site. Vandaag, Froli produceert met 300 medewerkers op de oppervlakte van 45.000 vierkantenmeter in Schloß Holte-Stukenbrock.

Froli groeit en breidt zijn productgamma verder uit. De grootste groei maakte we mee toen we onderdelen gingen maken voor meubels. Hoogtepunten zijn de eerste productie reeks spiegel frames, de ontwikkeling van arm steunen voor bureaustoelen, en last but not least de veerelement voor druk verlichtende bed systemen.

Certificering voor kwaliteitsmanagement volgens DIN EN ISO 9001 kregen we in 1995 en bevestigt het streven van Froli naar innovatie die is gekoppeld aan de hoogste kwaliteit.

De moed om iets nieuws te proberen, zijn innovatieve geest, kwaliteit, bewustzijn, coöperatieve samenwerking op alle niveaus en met name een consistente focus op de klant. Heinrich Fromme heeft alles overgedragen aan de nieuwe generatie van leiderschap. Sinds 1998 leiden Margret Fromme Ruthmann en Reinhard Ruthmann de organisatie met behulp van state-of-the-art methoden zullen zij de succesvolle werkzaamheden van Heinrich Fromme voortzetten.